Víziszonymentes vizes savasana

KépNem vagyok egy strandolós típus, általában sem a tengerbe, sem a (természetes) tavakba nem vagyok hajlandó bemenni. Nem szeretek úszni és emellett paranoiás is vagyok: félek, hogy valami hozzáér a lábamhoz vagy találok valamit a vízben. Hajókázni sem szeretek, mert félek, hogy jön a vihar (vagy csak úgy) elsüllyed a hajó vagy csak beleborulok a vízbe. Továbbá félek ránézni a térképeken ábrázolt óceáni, tengeri képekre is. Ennek ellenére imádom a különböző tavak, patakok, folyók, tengerek sokszínűségét: az erőt, a békét, a nyugalmat, a tisztaságot, a harmóniát, a végtelenséget. És persze a hangokat: hullámzás-morajlás, csobogás, zúgás-zubogás, sodródás, bugyborékolás. A vízzel kapcsolatos savásanánkhoz írható script-ek száma közel végtelen, így nincs könnyű dolgom ezúttal sem (vagy pedig pont ez teszi könnyűvé a feladatot). 

“Miközben a lélegzetvételem lelassul, majd végül visszatér a megszokotthoz, egy keskeny, de sebes folyású, kisebb és nagyobb sziklákkal tarkított folyót látok magam előtt. Körülöttem hatalmas hegyláncok és gyér füves térség. Melegem van, perzsel a nap odafent. Egy lélek sincs a közelben, magam vagyok. A folyó partján állok, majd végül döntök és lassan leereszkedem a parton és nyakig belemerülök a sekély vízbe. Jeges hidegséget vártam, ehelyett egyszerre kellemes langyos víz ölel át. A testem lassan átengedi magát ennek a finom meleg hullámzásnak. A vízen lebegek, lehunyom a szemem, tarkómat belehajtom a vízbe, a hajam nedves lesz és átveszi a folyó hullámzását. A bennem zsibongó érzések is lassan békére lelnek, megnyugszanak. Rájövök, itt és most végre nem kell erőfeszítéseket tennem, csak elengednem magam. Nem kell tartanom magam, hiszen a víz megtart, befogad, elringat. Nem akarok elszenderülni, érezni szeretném ezt a békét és csöndet, amely körülvesz. Végül keringésem és légzésem is átveszi ezt a békés hullámzást, ringatózást. Érzem, ahogyan ezzel kiárad belőlem az eddig felgyülemlett feszültség és negativitás is: a folyó ezt is befogadja, elsodorja, míg bennem végül békét és harmóniát hagy. Ezt is elfogadom, nem akarok ellene tenni, átadom magam neki: hagyom, hogy a víz megtisztítson és feltöltsön energiával. A fejem, gondolataim kitisztulnak, testem természetesen hullámzik, békésen megpihen, miközben új erőre kap, felkészül a rám váró kihívásokra.”

A Yellostone Parkban található Gardiner-folyó (Wyoming és Montana állam) egy részébe termálvíz csordogál bele (“Boiling River Hot Spring”). A hideg folyó és a forró termálvíz ezen a részen összekeveredik, emiatt ott télen is lehet fürödni, embereknek és vadállatoknak csábító pancsolási élményt biztosítva. Amikor pár évvel ezelőtt itt jártam, nekem is lehetőségem volt ebben a nem mindennapi élményben részesülni. Ugyan a megközelítés nem túl könnyű (két lehetőség közül lehet választani: vagy a nagy sodrással dacolva óvatosan “átsétálunk” a folyóban ehhez a részhez vagy fentről leereszkedünk a nyaktörő sziklás oldalon), de az élmény garantáltan megéri az erőfeszítést.

P.S.: A vizes relaxációhoz valami ilyesmi zenei aláfestést tudnék elképzelni.

elk-in-boiling-river-montanboiling-river-pools

Közzétéve: a JAVulás útjai

Zsigmondi Tamara “a JAVulás útjai” Szabadúszó Egyéni Vállalkozás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: