Újévi Böjt

 

downloadMár hetekkel ezelőtt elterveztem, hogy a 2020-as évet egy 10 napos (kéthetes?) léböjttel indítom január 2-án. Azért nem elsején, mert a szilvesztert egy elvonuláson töltöttem Piliscsabán, ahol még adtak reggelit és ebédet és ezeket nem szerettem volna kihagyni. 😉

Karácsonyra kaptam szüleimtől egy gyümölcsprést, amit kimondottan az ilyen léböjtök miatt kértem: azelőtt ilyenkor mindig kölcsön kellett kérnem egyet. Még a tábor kezdete előtt, vasárnap délelőtt bevásároltam gyümölccsel és zöldséggel a “nagy’ napra: a Buchinger-féle léböjthöz hasonlót szoktam csinálni, amiben napi kb. 500 kalóriányi frissen préselt gyümölcs és zöldséglé fogyasztása megengedett, emellett persze vizet lehet inni. Répa, zellerszár, gyömbér, alma, cékla – alapvetően ilyesmiket lehet inni.

A sors fintoraként tegnap este kiderült, hogy a kapott készülék hibás (a rostgyűjtő tartálya el van törve, illetve repedve), így nem mertem elkezdeni használni. Maradt hát a vízböjt az első napokra legalábbis: gondoltam, hogy na, ilyet sem csináltam még! Valóban nem emlékszem olyan napra, amikor csak vizet ittam volna… De már régen ki akartam próbálni, úgy tűnik, most jött el az ideje.

Ma és holnap és persze egész jövő héten dolgozni fogok, illetve péntek-szombaton egy továbbképzésen veszek majd részt. Szerintem nem nehezebb ezt munka mellett csinálni, bár egy böjttábor ideálisabb környezet lenne ehhez…

És ez az első napom. Eddig minden rendben, de még korán van… Voltam egy tradicionális thai hátmasszázson és edzőtermet, szaunázást tervezek délutánra. És persze egy 30 perces meditációt majd otthon. Reggel is meditáltam félórát és most ezekben a napokban sokat fog segíteni. Azt szokták mondani, hogy fejben dől el minden én pedig eldöntöttem, hogy bírni fogom ezt a böjtöt! Közben tisztulni fogok külsőleg és belsőleg is.

Update: Úgy néz ki, visszaveszik a gyümölcscentrit, így megrendeltem egy másikat: amúgy is azt néztem ki kedves ismerősöm ajánlására. Ez egy lassú préselésű gép, amiből (végre-végre!) csak a rost jön ki és nem marad bent egy csomó lé a zöldségben, gyümölcsben.

Még nem döntöttem el, hogy ma vagy holnap veszem át, ergó, hogy akarok-e még egy “vizes” napot vagy nem.

Közzétéve: a JAVulás útjai

Zsigmondi Tamara “a JAVulás útjai” Szabadúszó Egyéni Vállalkozás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: