A böjt második napja

clock-on-a-plate

Ez a második böjtnapom: folytatom a vízböjtöt, hogy meglegyen a három nap és vasárnap készítek először gyümölcs-zöldséglevet. Akkor váltok át léböjtre és csinálom még hét napon keresztül, így összesen 10 napig tart a böjtöm, amit egy háromnapos felépítés fog követni. Ebben kímélő módon szoktatom majd vissza a szervezetem ez evéshez.

Vízböjtöt még sohasem csináltam azelőtt, érzem, hogy ennek most jött el az ideje. Egy kicsit aggaszt, hogy tegnap és ma sem jelentkezett széklet, lehet, hogy a vízböjt miatt van. Azelőtt a léböjt minden egyes napján (beleértve az utolsót is) volt rendes székletem.

Csak abban az esetben töröm meg a böjtöt a 10. nap előtt, ha a súlyom 42 alá esik időközben, bár erre nincs sok esély: az induló súlyom 48 kg és emlékeim szerint az első 2 hetes léböjtöm 2016-ban olyan 6 kilótól szabadított meg: akkor kb. 45 kg-ról indultam és mentem le 40 alá a végére.

Hogy érzem magam? Üresnek. Az éjszaka nem volt túl jó, hajnalban felébredtem és sokáig csak forgolódtam, nehezen aludtam vissza. Este már korán elaludtam, fél 8 körül, igazából egy vezetett meditációba aludtam bele. Előtte nem volt jó a saját meditációm, hányingerem lett, így nem is tartott 30 percig, csak olyan 18-ig. Ma reggel is csak annyit tudtam, muszáj volt még visszafeküdnöm egy kicsit.

Most tartok ott, hogy az elmém teljes erővel azon van, hogy lebeszéljen erről az egész “őrültségről” és legalább igyak már egy meleg kakaót. De jó is lenne! Most kell nagyon erősnek lennem. Tegnap a szauna se igen ment, alig voltam bent. Előtte 1 órát kardióztam és ma is ez a terv. Ráadásul kb. egyhete felfázásos tüneteim vannak és azon gondolkodom, ha ma délutánra nem múlik, akkor elmegyek az urológiára, bár most épp nem hiányzik, hogy antibiotikumot kezdjek el szedni…

Hogy egy kis erőt nyerjek, a böjt jótékony hatásairől hallgatok videókat. Pődör-Novák Éva videói érdekesek és értheőek:

https://www.youtube.com/watch?v=51cuXCLvGOM

Más videói is elérhetőek a témában, de ebben szedi össze legteljesebben a böjtölés áldásos hatásait.

Igazság szerint már csak azt várom, hogy otthon lehessek és lefeküdhessek. Szomorú…

Közzétéve: a JAVulás útjai

Zsigmondi Tamara “a JAVulás útjai” Szabadúszó Egyéni Vállalkozás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: