Vízböjt – harmadik nap

photo-1548839140-29a749e1cf4d

A harmadik nap reggele, illetve már az azt megelőző éjszaka sem volt kellemes. Tompa fejfájás vette kezdetét, amit nehezen viseltem, mert nem máskor igazán szokott fájni a fejem. Éjjel nagyon sokszor felébredtem és forgolódtam, egyszer még egy szem Ashwagandhát is bevettem, hogy el tudjak aludni. Reggel megint nagyon vert a szívem, kialvatlan voltam, tompa. Ittam vizet, hátha segít. Ráadásul még fel is fáztam, ami egész héten kísértett, szombat reggel is –  ezt D-Mannose-zal kezelem és egyelőre úgy néz ki, sikerül megúsznom az antibiotikumos kezelést. Egész nap valahogy keveset sikerült innom, összesen 1,5 litert.

Nagy nehezen – szédüléssel és enyhe hányingerrel küszködve – összeszedtem magam és elindultam otthonról. Meditálásról szó sem lehetett: előző este még valamennyit tudtam (kb. 17 percet), de mostanra nem voltam hozzá a toppon.

Előbb vissza kellett vinnem a hibás gyümölcscentrit, aztán edzés. A teremben már jól éreztem magam, az előző naphoz hasonlóan 45 perc kardiót 15 perc nyújtás követett, majd egy kis gőzkabinos relaxáció. A délutánt ágyban töltöttem, filmeket néztem, így elviselhető volt ez az egész. És persze vártam, hogy reggel legyek és ihassak valami mást a vízen kívül…

Összesen 84 órát vízböjtöltem: szerda kb. este 7-től vasárnap reggel 7-ig. Szerdán délután már csak egy banánt ettem és este egy marék sós mogyorót. Vasárnap nagy élvezettel kortyolgattam a frissen facsart narancslevet. 😊 Tegnap kb. 7,5 dl narancslevet és 7 dl préselt zöldséglevet (alma, zellerszár, répa, gyömbér, cékla) ittam és egy kis vizet.

 

Jó volt a tegnapi nap: örültem, hogy végigcsináltam a vízböjtöt és hogy végre érzek ízeket a számban. Az edzés jó volt: ismét 45 perc kardió, majd 25 perc nyújtás egy kis erősítéssel. A szokásos szauna is jól esett. Edzőterem után elmentem a megrendelt présgépért – kihívás volt hazacipelni a böhöm nagy dobozt… Otthon újra tudtam meditálni: 20 perc saját és egy vezetett meditációt is végigcsináltam.

Ma éjjel is felébredtem párszor, de könnyen vissza tudtam aludni. Reggel fel tudtam kelni a szokottnál korábban, így hosszan jógáztam és meditáltam is 20 percet. A mai „menüm“: 8 dl meleg víz, 1 nagy csésze Mandala tea, 4,5 dl savanyúkáposztalé (a piacról), 3 dl sűrű házi paradicsomlé (szintén a piacról), áztatott hibiszkusz, illetve este zöldséglevest főzök, aminek a leszűrt levét is ihatom majd. És ez így fog menni egészen vasárnap reggelig (amennyiben nem megyek 42 kg alá addig), aznap kezdem a felépítést. A három napos vízböjt alatt majdnem 3 kg tűnt el belőlem, tegnap délelőtt 11 körül 45,5 kg volt a súlyom, kíváncsi vagyok, mennyivel zárom a hetet.

 

fresh-squeezed-green-and-orange-juice-with-fruits-and-vegetables

Közzétéve: a JAVulás útjai

Zsigmondi Tamara “a JAVulás útjai” Szabadúszó Egyéni Vállalkozás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: