KarmaKamra – A jógacsoport névadásáról

a JAVulás útjai

2021. március 13.

KarmaKamra

A jógacsoport névadásáról

Több ismerősöm megkérdezte tőlem, hogy miért azt az alcímet adtam a Facebook csoportomnak, hogy “Jóga hüJéknek”. A válaszomat ebben a bejegyzésben foglalom össze.

Természetesen nem pejoratív értelemben használom a csoport nevében a “hülye” szót. Ezt azzal is nyomatékosítom, hogy “ly” helyett “j”-vel írom a szót. Továbbá hangsúlyozom, a csoportnak én is a tagja vagyok!

Talán hallottál már erről a könyvsorozatról.

A sorozat jelszava: 

“A tudás öröm. Könnyedén, érthetően, szakszerűen.”

Ugyanez az elv inspirált engem is abban, amikor a csoportot létrehoztam. Hiszen a csoport kizárólag a jóga témája iránt komolyan érdeklődő kezdőkből áll.

Immáron tizenkettedik éve foglalkozom a jógával, előbb mint lelkes gyakorló, majd lelkiismeretes jógaoktató, végül mint elhivatott jógatanár.

Az évek alatt felhalmozott tudásom és személyes tapasztalataim révén egy olyan magabiztosságot értem el, ahol bátran kijelenthetem: készen állok rá, hogy másokat is megismertessek a JÓgával, hogy ők is részesüljenek mindabban a JÓban, amit annak gyakorlása nyújt.

Álljon itt egy pár, a rendszeres jógázásból származó jótékony hatás, amiket én személy szerint megtapasztaltam (a felsorolás a teljesség igénye nélkül készült):

– testi vonulat – egészségügyi gyógyulások: 24 évig tartó krónikus derékfájás; majd’ egy életen át tartó emésztési nehézségek; a női- és húgyúti szervek rendellenes működéséből adódó állandó kellemetlenség; fiatalkorban kialakult rövidlátás, stb.

– szellemi vonatkozás – mentális felépülés: gyermekkorban kialakult hajlam a gyenge idegrendszerre és a depresszióra; stresszkezelési nehézségek

– lelki javulás: megtalálni a helyem a világban

Célom, hogy a tudásomat a lehető legérthetőbben adjam át Neked. Így a tanulás könnyű lesz és a megszerzett tudást Te is azonnal fel tudod használni a saját életedben. Ott, ahol Te is javulni szeretnél.

Amikor egy új dologgal találkozunk, sokszor van bennünk egy olyan hozzáállás, hogy “én hülye vagyok hozzá”. Ezt beismerni nem szégyen, sőt, végső soron ez a tanulás kulcsa: bevallani, hogy mit nem tudunk. Ezzel magunknak is beismerjük, hogy fejlődni szeretnénk.

Szóval szeretettel várok mindenkit a csoportban, aki a jóga világa iránt érdeklődik! 🙂

KarmaKamra Jógacsoport a Facebook-on

Közzétéve: a JAVulás útjai

Zsigmondi Tamara “a JAVulás útjai” Szabadúszó Egyéni Vállalkozás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: